1
Груповата фаза на Европейско първенство ’20 няма да се мине без напрежение и притеснение за фаворитите в надпреварата, а третият и последен мач за два отбора, които се явяват преки конкуренти за спечелване на надпреварата, тепърва предстои. На 23 юни от 22:00 часа Португалия и Франция ще се изправят един срещу друг на стадион „Пушкаш Арена“ в Будапеща.
Моментно класиране в Група „F“

В „групата на смъртта“, за каквато бе определена четворката, нещата се развиват по очакван сценарий. В рамките на 2-та изиграни мача дотук, действащият европейски шампион Португалия събра 3 точки в актива си, които ги поставят на 3-та позиция в групата. Португалците ще трябва да се потрудят за по-предно място, което от една страна би им дало шанс за по-лек съперник в елиминационната фаза.

Франция е първи в групата, макар и разликата между тях, втория Германия и третия Португалия да е само точка. С този си резултат „петлите“ на практика се класират за следващата фаза, но въпросът е от кое място ще постигнат това и съответно кой ще е следващият тим, срещу който ще се изправят.
Последни 5 мача между двата отбора

Португалия и Франция не са от отборите, които се срещат най-често на европейската сцена. Техните 5 скорошни мача са в периода от 2014 до 2020 година. Започвайки от по-ранните мачове, Франция доминира над своя съперник, записвайки две победи – 2:1 и 0:1. През 2016 година „мореплавателите“ успяват да излъжат Франция именно в най-важния момент – на финала на Европейското първенство, налагайки се на тях с 1:0 с гол в продълженията на срещата.

През 2020 година са останалите две срещи, част от приятелски мачове. В едната от тях тимовете не успяват да си вкарат гол, завършвайки при нулево реми, а в следващата, най-прясна среща, изиграна в средата на ноември предната година, „петлите“ се наложиха над съперника си със скромна победа – 0:1.

Последни 5 срещи за двата отбора

Последните 5 двубоя на Португалия не може да се определят като запомнящи се. В тях „мореплавателите“ победиха Люксембург (1:3), Израел (4:0) и Унгария (0:3), завършиха наравно срещу Испания (0:0) и претърпяха поражение от Германия, след като поведоха в първите минути на срещата, с гол на Кристиано Роналдо.

Французите са в далеч по-категорична серия. В 9-те последни срещи, които „петлите“ изиграха, тимът се наложи над 7 от своите съперници, а в останалите 2 мача бе постигнато равенство. Такъв бе случаят и в последната среща, когато „сините“ завършиха 1:1 срещу отбора на Унгария.
Предимство от букмейкърите

Пренасяйки се към залозите и коефициентите, които ни дават с тях букмейкърите, забелязваме, че 2-ката е оценена на коефициент от @2.25, равенството получава @2.80, а победата за Португалия – @4.00.

Головият аспект е в полза на по-малкото попадения. Коефициентът за под 2.5 отбелязани гола е @1.65, докато този за над 2.5 гола – @2.30.
Прогноза

Горещо ви препоръчваме да използвате залога за над 2.5 попадения, който носи @2.30, тъй като Португалия и Франция са доказали се във времето отбори, способни в създаването на ситуации и отбелязването на голове.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика