1
Стивън Хокинг е британски физик-теоретик, космолог, автор и директор на изследванията в Центъра за теоретична космология към Университета в Кеймбридж.

Той е почетен член на Кралското общество и член на Папската академия на науките. Хокинг е бил Лукасов професор по математика в университета в Кеймбридж до 2009 г. и е постигнал търговски успех с произведения, включително Кратка история на времето.

След 100 години Земята ще бъде необитаема, защото хората ще са изчерпали всички природни ресурси на Земята и глобалното затопляне ще направи условията на живот непоносими.

Стивън Хокинг е един от най-влиятелните учени в света. Той ни предупреждава за опасностите от изменението на климата и как ще се отрази на живота ни.

Той казва, че ако не направим драстични промени, Земята ще бъде необитаема до 2100 г. Време е да започнем да се фокусираме върху възобновяемите енергийни източници, да намалим въглеродния си отпечатък и да вземаме по-умни решения като общество за предотвратяване на екологична катастрофа.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика