1
Селският типов хляб е много вкусно печиво, което се състои от кафеникава хрупкава коричка и много мека, въздушна вътрешна част. Това се постига, благодарение на жива закваска, която е използвана още в Древността. Живата закваска е смес от вода и брашно, която ферментира съвсем естествено, под влияние на въздуха и естествените микроорганизми в него.

За този вкусен хляб са ви необходими само няколко прости съставки – брашно, жива закваска, вода и малко сол и захар. За приготвянето му може да използвате и мая.

Необходимо е да смесите сухите съставки заедно, а маята да разтворите в малко топла вода и да я оставите да се активира за няколко минути. След това, смесете всички съставки заедно, като омесвате добре.

Месенето е много важна част от процеса, за да се получи перфектното тесто, което да оставите да втаса достатъчно. Накрая, оформете хляба в желаната форма и изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Обикновено, печенето отнема около 50 минути, но това зависи от спецификите на вашата фурна.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика