1
Знаете ли, че испанският език е вторият най-разпространен в света? И нещо повече, той е и официалният език на Мексико. Ако искате да научите повече за този език, вижте забавните факти по-долу. Ако говорите испански, тези факти със сигурност ще ви помогнат да станете още по-осведомен носител на езика!

Произход и разпространение
Знаете ли, че испанският език се състои от над 300 различни думи? Всъщност сигурно сте чували много от тях, но може да не знаете значението на всички. Всъщност може да се изненадате да разберете, че думата „murcielago“ означава пет. Това също е литературна дума, означаваща „котка с пет очи“.

Знаете ли, че испанският език има своите корени в древния Рим и арабските култури? Историята му е завладяваща и е чудесен начин да ви вдъхнови да научите езика.

Испанският език има латински корени и въпреки това съдържа стотици думи от арабски. В резултат на това езикът е широко използван в целия южен регион на страната. И въпреки това, испанският запазва архитектурата и изкуството на арабите. Тези думи са отразени в Алхамбра, испаноезичната столица на Гранада. Това е перфектен пример за това как езикът е повлиял на историята.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация